Onthulling-bord-Rincon-348x180

Ruim 100 mensen hebben in Cinelandia genoten van de film over de toeristische routes van Rincon.

Gedeputeerde van Economie en Toerisme, de heer Statia, en Julianka Clarenda, ondernemer van Posada Para Mira hebben het informatiebord bij het startpunt van de Goto autoroute bij Cadushy Distillery onthuld. De tweede autoroute, de Onima route, start bij Mangazina di Rei.

Samen met mensen uit Rincon is besproken welke interessante natuurlijke en historische plekken er zijn. Aan de hand daarvan zijn de routes uitgezet. De autoroutes komen langs bekende historische en culturele punten als Landhuis Karpata en Piedra Pretu, maar ook door kunuku gebieden en de ruige oostkust. Er zijn drie wandelroutes en twee mountainbike routes die starten bij Dos Pos. Gele borden geven de autoroute aan, roze borden de drie wandelroutes en blauwe borden de twee mountainbike routes.

De plattegrond van de route is verkrijgbaar bij het kantoor van de TCB, bij Mangazina di Rei en Cadushy Distillery en bij de grote hotels. Op de website Explore-Bonaire.com staat meer informatie over de route en hier vindt u ook de film over Rincon. Deze film wordt vanaf juli vertoond op Tourist TV.

Dit project is een onderdeel van de revitalisering van het landelijk gebied. Door middel van het ontsluiten van de vallei van Rincon wil het openbaar lichaam Bonaire het gebied een economische impuls geven. Ondernemers in het landelijk gebied kunnen ondersteuning krijgen bij het maken van een bedrijfsplan.

Vorig jaar heeft het openbaar lichaam Bonaire ook bewegwijzering, een plattegrond en een film gemaakt voor Bara di Karta. Het openbaar lichaam Bonaire voert de projecten uit in samenwerking met de organisaties Wayaká Advies en Bonaire Agri & Aqua Business. De projecten worden gefinancierd uit de natuurgelden die de Nederlandse overheid beschikbaar heeft gesteld.