te-amo-fenching

Begin deze maand heeft Sea Turtle Conservation Bonaire, in samenwerking met het openbaar lichaam Bonaire en Wildconscience BV, het oude en vervallen hek op Te Amo strand vervangen. Het nieuwe hek voorkomt dat voertuigen schade toebrengen aan de nesten van zeeschildpadden, en ontmoedigt gedesoriënteerde schildpadden bovendien om de parkeerplaats en drukke weg langs het vliegveld te naderen.

Het vervangen van het hek op Te Amo markeert het begin van de betrokkenheid van STCB bij een breder project waarin ecologisch herstel centraal staat. Aanvullende werkzaamheden zullen binnenkort plaatsvinden, en omvatten onder andere het plaatsen van kliko’s en informatieve borden, en het planten van begroeiing langs het hek om op termijn een natuurlijke barrière te creëren die uiteindelijk het hek zal vervangen.

Volgens Mabel Nava, manager van Sea Turtle Conservation Bonaire, ‘verloopt de samenwerking tussen het openbaar lichaam Bonaire, STCB en lokale ondernemingen voorspoedig. Het vervangen van het oude hek is een belangrijke stap naar een betere bescherming van zeeschildpadden op Te Amo strand, en we kijken uit naar de komende ontwikkelingen.’ Het werk van STCB is onderdeel van een groter project genaamd Ecologisch Herstel Lac gebied en Zuidelijk Bonaire. Dit project, dat poogt de toegankelijkheid en de biodiversiteit van deze gebieden te verhogen, wordt gecoördineerd door het openbaar lichaam Bonaire en gefinancierd met natuurgelden van de Nederlandse overheid.

Sea Turtle Conservation Bonaire is een niet-gouvernementele organisatie die zich inzet voor de bescherming van Bonaire’s bedreigde zeeschildpadden sinds 1991.