OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De omgeving van Lac ligt er weer netjes bij. In opdracht van het openbaar lichaam Bonaire heeft een aannemer in de afgelopen weken een grote schoonmaak uitgevoerd.

Het oude toiletgebouw op Cai is weggehaald en dat geldt ook voor de betonresten op het zuidelijke puntje van Cai. Verder is rond Lac tussen de mangroven heel veel plasticafval verwijderd. Ook enkele illegale bouwsels van oude pallets zijn gesloopt. Het ‘Wowo di Sorobon’, een waterpartijtje, is schoongemaakt en van een hekwerk voorzien. In totaal zijn er achttien truckladingen met 122.000 kilo afval naar de landfill afgevoerd.

De bijgevoegde foto’s geven een beeld van vóór en na de schoonmaak. Eigenlijk zou een dergelijke grote schoonmaak jaarlijks moeten gebeuren. Veel plastic afval uit zee spoelt aan op de stranden en tussen de mangroven. Maar ook op land gaan we niet altijd even zorgvuldig met ons afval om.

De schoonmaakactie is onderdeel van een veel groter project onder de naam “Ecologisch herstel Lac gebied en Zuidelijk Bonaire”. Het project heeft tot doel de toegankelijkheid en de soortenrijkdom van deze gebieden te verhogen. Het werk wordt gefinancierd met de natuurgelden die de Nederlandse overheid ter beschikking heeft gesteld.

Mangrovewortels compr Voor

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Na

 

Rancho compr Voor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Na