Echo vangt wilde varkens in de omgeving van Rincon

Kralendijk, 10 april 2017.  In opdracht van het openbaar lichaam Bonaire voert de stichting Echo een ​​project uit om de hoeveelheid wilde varkens onder controle te krijgen.

Het doel van het project is om het aantal vrij rondlopende varkens te beperken. Wilde varkens hebben een enorm effect op inheemse vegetatie en brengen ook schade toe aan particuliere bezittingen, zoals hekken. De economische schade als gevolg van varkens kan aanzienlijk zijn. In de Verenigde Staten veroorzaken wilde varkens per jaar ongeveer $ 1,5 miljard schade aan de landbouw.

Nu het droge seizoen is begonnen, trekken de varkens langzaam maar zeker de woonwijken in op zoek naar voedsel. Dit gebeurt vooral in de omgeving van Rincon. Daarom roept Echo de hulp in van de inwoners bij het vinden van plekken waar wilde varkens actief zijn. Echo vraagt om hun medewerking zodat op plaatsen waar regelmatig wilde varkens komen, vallen neergezet kunnen worden om de varkens te vangen en weg te halen. Neem hiervoor contact op met Echo via e-mail:  info@echobonaire.org of telefonisch: +599 786-7447 (786-PIGS).

De stichting Echo voert het project uit in opdracht van het openbaar lichaam Bonaire en het wordt gefinancierd uit de natuurgelden van het Rijk.

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/Nos-ta-biba-di-naturalesa-539435279585019/?ref=ts&fref=ts