Betere doorstroming van het water in Lac

Het openen van een kanaal vanuit Boca di Chico door de mangrovebossen van Lac. Stevig werk door een vaste ploeg en vrijwilligers. Doel is om de doorstroming van het water te bevorderen. Dit helpt de mangroven om te overleven. Ook al het leven onder water heeft er groot voordeel van. De mangrovebossen zijn de kraamkamer voor de koraalvissen.

Betere doorstroming van het water in Lac

Van hier uit moet nog ongeveer 60 meter worden gegraven, daarna nog 80 meter door half dichtgegroeide openingen tot aan Awa di Lodo di Bakuna, waar weer open water is. Vroeger werd dit werk door de vissers gedaan. Het werk maakt deel uit van het project Ecologisch herstel van Lac en Zuid Bonaire. Dit wordt gefinancierd met de natuurgelden van het Ministerie van Natuur. Het openbaar lichaam Bonaire is opdrachtgever en het project wordt uitgevoerd door STINAPA.

Betere doorstroming van het water in Lac Betere doorstroming van het water in Lac Betere doorstroming van het water in Lac Betere doorstroming van het water in Lac Betere doorstroming van het water in Lac Betere doorstroming van het water in Lac Betere doorstroming van het water in Lac Betere doorstroming van het water in Lac Betere doorstroming van het water in Lac Betere doorstroming van het water in Lac